Siri Beate Hatlen

Faktaboks

Siri Beate Hatlen
Født
5. mai 1957, Bærum
Siri Beate Hatlen har tidligere styreleder i Vinmonopolet.
Av /NTB scanpix.

Artikkelstart

Siri Beate Hatlen er en norsk sivilingeniør, næringslivsleder og profesjonell styreleder. Hun er kjent for sitt mangeårige virke i norsk næringsliv, med lang fartstid som enten styreleder eller direktør i flere offentlige selskaper og foretak som Statkraft, Bane NOR, Vinmonopolet og Oslo universitetssykehus.

Utdanning

Hatlen er utdannet sivilingeniør i kjemi fra NTH (NTNU) i 1980, og har i tillegg en MBA fra INSEAD i Frankrike fra 1991.

Karriere

Hatlen startet sin arbeidskarriere i Norwegian Petroleum Consultants, der hun jobbet mellom 1981 og 1983. Videre arbeidet hun i det franske daværende oljeselskapet Elf Aquitaine i 1984 og hadde flere ledende stillinger i Statoil i tidsperioden 1984 til 1996. I årene 2007 til 2009 var hun konserndirektør i Statkraft og mellom 2009 og 2011 var hun administrerende direktør ved Oslo universitetssykehus.

Styreverv

Siri Hatlen er styreleder i flere større offentlige virksomheter:

Hatlen har også tidligere vært styreleder i Vinmonopolet, Statens lånekasse for utdanning, Selskapet for industrivekst (SIVA) og Helse Øst. Hun var også styreleder for Ungdoms-OL på Lillehammer 2016.

Hun er styremedlem i blant annet Norsk Luftambulanse AS, Nobels Fredssenter, Eksportkreditt Norge AS og Bremuseet i Fjærland, og har tidligere vært styremedlem i blant andre Telenor og Norske Skog.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg