Siren Sundby

Faktaboks

Født
2. desember 1982
Fødested
Lørenskog
Levetid - kommentar
Oppvokst i Son i Vestby kommune
Oppvokst i Son i Vestby kommune

Siren Sundby er en tidligere norsk seiler som ble olympisk mester i europajolle i Athen i 2004. Samme år ble hun også verdensmester. Hun tok VM- og EM-gull i 2003, mens hun i 2002 fikk sølv i VM og bronse i EM. Hun deltok i sitt første OL som 17-åring i Sydney i 2000 der hun kom på 19. plass.

I 2003 ble hun kåret til World Sailor of the Year blant kvinner av Det internasjonale seilforbundet ISAF (nå World Sailing). Dette var en pris som gikk på tvers av alle båtklasser. I 2004 vant hun samtlige regattaer hun stilte opp i, men etter OL-gullet gikk hun over til 470-klassen (tomannsjolle) sammen med Karianne Melleby. Da Melleby ble gravid la Sundby opp. Hun gjorde comeback som styrmann i Yngling-klassen sammen med Alexandra Kofoed og Lise Birgitte Fredriksen, og deltok i OL i Beijing i 2008. Båten var lenge med i medaljekampen, men endte til slutt på niendeplass.

Sundby representerte Soon Seilforening i hele sin karriere, og tok sin første internasjonale tittel som 13-åring da hun ble europamester i optimistjolle i 1996. Hun gjentok bedriften i 1997. Samme år deltok hun også i optimist-VM med felles start for begge kjønn. Hun ble nummer ti totalt, men ble verdensmester for jenter.

Sundby vant også 3 NM i optimistjolle og 5 NM i europajolle i perioden 1995 til 2003. To av disse mesterskapene ga også kongepokaler.

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg