Sinnerdammen
Sinnerdammen
Av /DNT / Nasjonal turbase.
Lisens: CC BY SA 3.0

Sinnerdammen er en ubetjent DNT-hytteKrokskogen. Hytta drives av DNT Oslo og Omegn (del av Den Norske Turistforening) og ligger i Ringerike kommune, i Viken fylke; 486 meter over havet.

Sinnerdammen ligger like innenfor grensen av Katnosa-Spålen naturreservat, og fra turisthytta er det merkede sommerruter til Katnosdammen, Kikutstua og Tverrsjøstallen.

Historikk

Eiendommen hørte opprinnelig til gården Alm på Norderhov og ble kjøpt av Bernt og Hedvig Hygen slik at de kunne sette opp en hytte der. Bernt Hygen var ivrig jeger og fisker, og i en periode formann i Norges Jæger og Fiskeriforening. Hytta ble overlatt til Trygve Bliksrud i 1912. Hans husholderske arvet den da Bliksrud døde, og hun solgte den til Løvenskiold i 1956. Den ble så leid ut til forskjellige privatpersoner frem til DNT fikk leie den fra 1995. Både utvendig og innvendig fremstår hytta nesten slik den var da den ble oppført, og har 4 sengeplasser.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Litteratur

  • Lauritzen, Per Roger (2000). Hytter over alle hauger. J. W. Cappelens forlag.

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg