Singapores befolkning

Artikkelstart

Singapore er et av verdens tettest befolkede land. På grunn av øyas historie som et regionalt handelssenter har det også en svært sammensatt befolkning med hovedsakelig kinesere, malayer og indere, men også en stor minoritet av innvandrere fra Europa og USA, samt arbeidsmigranter fra andre deler av Asia.

Folketall, befolkningsvekst og migrasjon

Folketallet i Singapore er 5 995 991 (2018, CIA World Factbook). Befolkningsveksten i 2018 var på 1,79 prosent.

Fødsels- og dødsratene per 1000 innbyggere er på henholdsvis 8,7 og 3,5, mens fødselsraten per kvinne er på 0,84 barn. Netto immigrasjon er på 12,7 promille. Forventet levealder ved fødsel er 88,3 år for kvinner og 88,8 år for menn (2018).

Etnisk sammensetning

Befolkningen er i hovedsak etterkommere av immigranter som ankom under det britiske kolonistyret. Den største befolkningsgruppen er kinesere (74,3 prosent), fulgt av malayere (13,4 prosent) og indere (9,0 prosent). Kineserne har vært den største etniske gruppen siden 1830. De fleste er etterkommere av immigranter fra provinsene Guangdong og Fujian i Sør-Kina, og de inndeles gjerne i fire hovedgrupper etter dialekten de taler: hokkien, teochew, kantonesere og hakke. Over halvparten av inderne er tamiler.

Språk

Offisielle språk er engelsk, kinesisk (mandarin), malayisk og tamil. Engelsk er offentlig språk. Mandarin og andre kinesiske dialekter er førstespråk for 47,1 prosent av innbyggerne. For de andre offisielle språkene er prosentandelen som følger: engelsk 36,9, malayisk 10,7 og tamil 3,3 (2015).

Religion

33,2 prosent av befolkningen er buddhister, 18,8 prosent er kristne, 10,0 prosent er taoister og 5,0 prosent er muslimer. Den øvrige del av befolkningen er tilknyttet andre trossamfunn, herunder konfutsianisme. Kineserne er for det meste konfutsianere og buddhister, malayene og pakistanerne er muslimer, inderne for det meste hinduer.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg