Silvia Avallone

Faktaboks

Silvia Avallone
født:
1984, Biella
Av /Aschehoug.

Silvia Avallone, italiensk forfatter, oppvokst i Piemonte og bosatt i Bologna, hvor hun har studert filosofi.

Avallone debutert i 2010 med romanen Stål (orginaltittel Acciaio, norsk oversettelse i 2010). Boken ble nominert til den prestisjetunge Strega-prisen og er oversatt til over 20 språk. Stål er en politisk oppvekstroman om to unge jenters drømmer og lengsler. Romanen skildrer en generasjon som har vokst opp uten håp og ambisjoner i Silvio Berlusconis Italia, men som fortsatt insisterer på en annen fremtid.

Marina Bellezza (2014, norsk oversettelse i 2015), er Avallones andre roman. Med denne boken nøyer ikke Avallone seg bare med å kritisere det overfladiske bildet av ro og velstand i Italia, men skildrer en ny generasjons strategier i møte med arbeidsledighet, korrupsjon og fraflytning.

Silvia Avallone holdt åpningsforedraget på en konferanse om Europa på Litteraturhuset i Oslo 12. januar 2015. Selv om forfatterens syn på et Europa i krise tar utgangspunkt i italienske erfaringer, har ifølge Avallone, Europa og Italia et felles problem – å finne frem til en identitet basert på fellesskap og mangfold.

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg