Silje Bjerke

Faktaboks

Silje Bjerke
Født
15. juli 1982
WIM Silje Bjerke har vært en sterk mesterspiller siden 90-tallet.
WIM Silje Bjerke
Av .

Artikkelstart

Silje Bjerke er en norsk sjakkspiller som har vært blant Norges sterkeste kvinner siden 2000-tallet. Hun ble Norges fjerde kvinnelige internasjonale mester (WIM) i 2009 og er medlem av Oslo-klubben SK1911. Bjerkes spillestil er taktisk og teoristerk.

Bjerke har ett gull fra NM for ungdom og syv gull fra NM for jenter. Hun har også vunnet NM for skolelag med lagene fra Fjellhamar og Fjellsrud og NM for klubblag med SK1911.

I 2005 ble Bjerke den første kvinnen som har spilt i eliteklassen i NM. Hun kvalifiserte seg ved å ta andreplass i mesterklassen året før. Hun har mottatt flere bragdpremier.

Bjerke er en sterk mesterspiller, og har vært en aktiv deltager på kvinnelandslaget. Hun har representert Norge i ungdoms-VM, junior-VM, ulike landskamper og syv sjakk-OL. Hun oppnådde sin høyeste rating så langt på 2249 september 2012.

Fra 2009 til 2013 drev hun firmaet Sjakkhuset sammen med Torstein Bae og Torbjørn R. Hansen. Bjerke var redaktør for Norsk Sjakkblad 2009 til 2014, og redaktør for Førsteraden 2009 til 2015. Hun har hatt mange verv, særlig i Ungdommens sjakkforbund, og har mottatt hedersplakett fra både Norges sjakkforbund og Ungdommens sjakkforbund.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg