Silicon Valley

Den lille byen Cupertino i Santa Clara Valley er først og fremst kjent for Apples hovedkontor, Apple Park, som åpnet i 2017.

Av .
Lisens: CC BY 2.0

Artikkelstart

Silicon Valley er et område ved San Fransico-bukta, cirka 50 km sør for San Francisco i California, USA, kjent for sin tette konsentrasjon av høyteknologiselskaper.

Faktaboks

Uttale
sˈilikən vˈæli

Navnet

Navnet refererer til Santa Clara Valley, kjent for sin høye konsentrasjon av nyskapende høyteknologiselskaper. Svært mange av disse driver avansert forskning, utvikling og produksjon innen telekommunikasjon og data, hvor halvlederprodukter basert på silisium (silicon på engelsk) har spilt en sentral rolle.

Navnet er gått inn i mange språk verden over som et synonym for et område hvor det drives avansert teknologisk forskning og utvikling.

Viktige selskaper

Stanford University i Stanford/Palo Alto nord i dalen har vært helt sentral i utviklingen av Silicon Valley. Store selskaper som holder til i Silicon Valley er blant annet Facebook, som først hadde hovedkvarter i Palo Alto og i 2011 flyttet til Menlo Park, Google holder til i Mountain View i sør nær San José, og Apple har hovedkvarter i Cupertino.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg