Silas Kjølmoen Henriksen

Silas Kjølmoen Henriksen

Solistdanser i Nasjonalballetten

Norsk danser. Fikk tidlig danseopplæring ved Arendal Ballett Center og Landsdekkende ballettlinje ved Fagerborg videregående skole. Uteksaminert med en Bachelorgrad i klassisk ballett fra Kunsthøgskolen i Oslo i 2007.

Karriere

Aspirant i Nasjonalballetten i 2007, ansatt som danser i NNB 2008 og forfremmet til solist i 2018. Henriksen har særlig utmerket seg i verker av Juri Kylian og Lightfoot/Leon, han har også tolket roller innen det klassiske formspråket: Grev Alexej Vronskij og Konstantin Ljevin i Spucks Anna Karenina, Hilarion i Giselle og medvirket i MacMillans Manon, Bojadjievs Nøtteknekkeren, Holmes Svanesjøen m.m.

Fra 2010 til 2015 var Silas Henriksen medlem av Nederlands Dance Theatre og turnerte verden rundt med dem. Han utmerket seg særlig i forestillingen Sehnsucht / Schmetterling av koreografduoen Lightfoot/Leon som han danset på prestisjetunge scener som: Lincoln Center i New York, Sadlers Wells i London, Mariinskij-teatret i St. Petersburg og Bolsjojteatret i Moskva.

Silas Kjølmoen Henriksens arbeid som danser strekker seg utover Nasjonalballetten og i 2019 medvirker han på Venezia Biennalen sammen med musikeren Niels Bech. Med filmfotograf Cecilie Semec lager han dansefilm, og danser tittelrollen som Per Gynt i Marit Moum Aunes versjon av Per Gynt på Gålå.

Priser og stipend

Silas Henriksen ble i 2010 tildelt Tom Wilhelmsens Opera- og Ballettpris, han har i tillegg mottatt en rekke stipendier fra Thorleif Dahls Ballettfond, Finn Tveitos Stiftelse for Utdannelse av Mannlige Norske Dansere, Norsk Filminstitutt, Viken Filmsenter, Fond for Lyd og Bilde, Norske Dansekunstnere m.fler.

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg