Sigve Brekke

Faktaboks

Sigve Brekke
Født
15. desember 1959, Uvdal, Buskerud
Sigve Brekke er konsernsjef i Telenor.
.

Artikkelstart

Sigve Brekke er en norsk næringslivsleder som siden 2015 er konsernsjef i Telenor. Brekke har også bakgrunn som politiker for Arbeiderpartiet.

Karriere i Telenor

Sigve Brekke startet sin karriere i Telenor i 1998 som rådgiver. Fra 1999 til 2015 hadde han en rekke lederstillinger knyttet til konsernets virksomhet i Asia, blant annet i Thailand og India. Fra 2008 til 2015 var han leder for hele Telenors virksomhet i Asia.

Brekke høstet både ros og kritikk for Telenors mange satsinger i Asia i løpet av disse årene. Ekspansjonen i India ble et pengesluk for Telenor, samtidig som Brekke var sentral i å forhandle frem løsninger på konflikter med myndighetene i landet om operatørlisenser. Lokalt var nordmannen kjent som en utypisk leder i det asiatiske næringslivet, der han fremholdt en skandinavisk ledelseskultur med mindre avstand mellom ledelse og ansatte.

Da Jon Fredrik Baksaas gikk av som konsernsjef i Telenor 1. januar 2016 ble Sigve Brekke ansatt i stillingen.

Politisk karriere

Før han gikk inn i næringslivet hadde Sigve Brekke en betydelig politisk karriere i AUF og Arbeiderpartiet. Fra 1977 var han leder i Buskerud AUF, og ble samme år innvalgt fra Arbeiderpartiet i kommunestyret i Nore og Uvdal. Fra 1989 til 1992 var han generalsekretær i AUF, deretter politisk rådgiver i Forsvarsdepartementet i 1993 og statssekretær i Forsvarsdepartementet under Jørgen Kosmo fra 1993 til 1996.

Utdannelse

Sigve Brekke har fra 1998 mastergrad i Public Administration fra John F. Kennedy School of Government, Harvard University, USA. Etter ansettelsen som konsernsjef i Telenor oppstod det betydelig kontrovers i media rundt Brekkes offisielle CV, der han hevdet å ha en bachelorgrad fra Høgskolen i Telemark, noe som viste seg å ikke stemme.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg