Sigve Brekke er en norsk næringslivsleder som siden 2015 er konsernsjef i Telenor. Brekke har også bakgrunn som politiker for Arbeiderpartiet.

Sigve Brekke startet sin karriere i Telenor i 1998 som rådgiver. Fra 1999 til 2015 hadde han en rekke lederstillinger knyttet til konsernets virksomhet i Asia, blant annet i Thailand og India. Fra 2008 til 2015 var han leder for hele Telenors virksomhet i Asia.

Brekke høstet både ros og kritikk for Telenors mange satsinger i Asia i løpet av disse årene. Ekspansjonen i India ble et pengesluk for Telenor, samtidig som Brekke var sentral i å forhandle frem løsninger på konflikter med myndighetene i landet om operatørlisenser. Lokalt var nordmannen kjent som en utypisk leder i det asiatiske næringslivet, der han fremholdt en skandinavisk ledelseskultur med mindre avstand mellom ledelse og ansatte.

Da Jon Fredrik Baksaas gikk av som konsernsjef i Telenor 1. januar 2016 ble Sigve Brekke ansatt i stillingen.

Før han gikk inn i næringslivet hadde Sigve Brekke en betydelig politisk karriere i AUF og Arbeiderpartiet. Fra 1977 var han leder i Buskerud AUF, og ble samme år innvalgt fra Arbeiderpartiet i kommunestyret i Nore og Uvdal. Fra 1989 til 1992 var han generalsekretær i AUF, deretter politisk rådgiver i Forsvarsdepartementet i 1993 og statssekretær i Forsvarsdepartementet under Jørgen Kosmo fra 1993 til 1996.

Sigve Brekke har fra 1998 mastergrad i Public Administration fra John F. Kennedy School of Government, Harvard University, USA. Etter ansettelsen som konsernsjef i Telenor oppstod det betydelig kontrovers i media rundt Brekkes offisielle CV, der han hevdet å ha en bachelorgrad fra Høgskolen i Telemark, noe som viste seg å ikke stemme.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.