Født
11. desember 1972, Vadsø
Sigurd Rushfelt i aksjon for Tromsø mot Brann.
Av /NTB Scanpix.

Sigurd Rushfeld er en norsk tidligere fotballspiller som har scoringsrekorden i norsk eliteserie med 172 mål.

Fakta

Karriere

Rushfeldt passerte Harald Brattbakk, som har 166 mål i eliteserien, 29. mai 2011. Rushfeldt scoret mål nummer 166, 167 og 168, altså hat trick, i en kamp mot Brann på Alfheim stadion, der Tromsø vant 4–0. Rushfeldt scoret de tre første målene i 37., 75. og 82. minutt og ble med det også den eldste spilleren som har scoret hat trick i den norske eliteserien.

Rushfeldt er fetteren til den norske fotballspilleren Lars Bohinen.

Rushfeldt var med i troppen til VM i 1994 og spilte første omgang i kampen mot Italia, der Norge tapte 0–1.

Meritter i klubbfotball

Rushfeldt ble norsk seriemester med Rosenborg i 1997–1999 og østerriksk seriemester med Austria Wien i 2003 og 2006. Han ble norsk cupmester (Norgesmester) med Tromsø i 1996, da han scoret seiersmålet i finalen, og med Rosenborg i 1999. Deretter ble han østerriksk cupmester med Austria Wien i 2003, 2005 og 2006.

Personlige meritter

Rushfeldt ble kåret til Årets spiller i Østerrike i 2004, ble tildelt Finnmark fylkeskommunes kulturpris for 2006, ble kåret til Årets Finnmarking i 2011 og Årets Nordlending i 2012. Han ble toppscorer i den norske eliteserien i 1997 (24 mål) og 1998 (27 mål). Rushfeldt ble tildelt Kniksens hederspris for 2011 på Idrettsgallaen som følge av at han er tidenes toppscorer i eliteserien med 172 mål.