Sigrid er en sanger og låtskriver fra Ålesund. Musikalsk kan Sigrid plasseres i popsjangeren, med elektroniske fundamenter og en stemmebruk som varierer fra det sarte til det kraftige og eksplosive. Hun har oppnådd kommersiell suksess i flere land, og har vunnet og vært nominert til både nasjonale og internasjonale priser.

Sigrid ble i 2013 kåret til «Ukas Urørt» på P3 med låta Sun, og var å se på flere norske TV-programmer og musikkfestivaler i årene som fulgte. Sigrid signerte med plateselskapet Petroleum Records i 2014, og senere med Island Records i 2016. Hun fikk internasjonal suksess med singlen Don’t Kill My Vibe i 2017, og høstet positive omtaler fra BBC, musikkbransjebladet Billboard og artister som Elton John.

I mai 2017 slapp Sigrid ep-en Don’t Kill My Vibe, med tittellåta og tre andre sanger. I samme måned gjestet hun BBC-programmet Later…with Jools Holland, samt CBS-programmet The Late Late Show. Sommeren 2017 spilte Sigrid på norske og internasjonale festivaler som Roskilde Festival, Slottsfjellfestivalen, Wilderness Festival og Øyafestivalen, før hun opptrådte under Nobels Fredspriskonsert i desember samme år.

I november 2017 kom Sigrids hittil største hit, Strangers. Den nådde blant annet sjetteplass i Norge, tiendeplass i Storbritannia, sjuendeplass i Irland og førsteplass i Kroatia. I juli 2018 utga Sigrid ep-en Raw. Den ga henne en Spellemannpris-nominasjon i kategorien Årets popartist. I oktober 2018 ble det tolvteplass på singlen Sucker Punch i Norge. Videoen ble nominert til Spellemannprisen.

Under Spellemannprisen 2017 ble hun kåret til årets nykommer, og ble tildelt et Gramo-stipend på 250 000 kroner. Sigrid toppet også BBCs «Sound of 2018»-liste, og gjestet seinere The Graham Norton Show.

I november 2018 ble hun, sammen med Martin Sjølie, tildelt en komponistpris, Edvard-prisen, for Don't Kill My Vibe. Samme måned opptrådte hun på Royal Variety Performance i London, med prins Harry og hertuginne Meghan til stede.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.