Sigbjørn Slinning

Faktaboks

Sigbjørn Slinning
Født
6. oktober 1945, Stavanger
Midtstopperen Svein Grøndalen (til høyre) og backen Sigbjørn Slinning før en landskamp mot Sverige i 1975.
Sigbjørn Slinning
Av /NTB.
Det norske landslaget foran kampen mot Danmark i 1971. Foran fra venstre Tor Spydevold, Tom Jacobsen, Ola Dybwad-Olsen, Jan Fuglset og Kjetil Hasund. Bak fra venstre Anbjørn Ekeland, Egil Olsen (Strømsgodset), Sigbjørn Slinning, Tore Børrehaug, Per Pettersen og keeperen Geir Karlsen.

Artikkelstart

Sigbjørn Slinning er en norsk, tidligere landslagsspiller i fotball, venstreback, som vant fire seriemesterskap på rad (1972–1975) med Viking.

Fakta

  • A-landskamper: 42 (1969–1976), én som kaptein. Mål: 1
  • Antall landskamper på aldersbstemte landslag: 5. Mål: 2
  • Klubb: Viking (1962–1978). Ungdomsklubb: Viking

Spillestil

Slinning var en energisk, hurtig, kompromissløs og taklingssterk spiller med et ukuelig pågangsmot og vinnerinstinkt. Slinning startet karrieren i løperrekka, men ble raskt omskolert til venstreback, der han ble kjent for sine offensive raids og defensive løp langs sidelinjen både på klubb- og landslag.

Karriere

Slinnings Viking-karriere startet på aldersbestemte lag, og han debuterte allerede som 17-åring på A-laget i 1962. Året etter fikk han en sentral rolle i laget og var fast i startoppstillingen. I 1963 debuterte han også på juniorlandslaget, der han scoret ett av Norges to mål i 2–6-tapet for Sverige.

Slinning spilte først som løper, men ble raskt flyttet bakover på banen, fordi laget ville gjøre bruk av både hans defensive og offensive kvaliteter. Slinning ble en viktig brikke i Kjell Schou Andreassens Viking-lag som vant seriegullet fire ganger på rad fra 1972 til og med 1975.

Venstrebacken var en ettertraktet spiller og fikk tilbud fra andre klubber, som Rosenborg og belgiske Beveren, men han forble tro mot Viking i hele sin karriere.

Meritter med klubblaget

Slinning ble seriemester med Viking fire ganger fra 1975 til 1975 og tok sølv i cupen i 1974 etter 1–3-tap for Skeid i finalen.

Personlige meritter

Slinning spilte 523 kamper for Viking, tredje flest gjennom tidene, og ble utnevnt som æresmedlem i klubben i 1994.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg