Sigbjørn Lilleeng

Faktaboks

Sigbjørn Lilleeng
født:
20. februar 1983, Ringerike
CappelenDamm.

Sigbjørn Lilleeng, norsk tegneserieskaper og illustratør fra Ringerike, utdannet ved Einar Granum Kunstfagskole 2003–04 og illustrasjon ved Norges Kreative Høyskole 2005–07.

Lilleeng debuterte på Jippi Forlag med hefteserien Nebelgrad Blues (2006–07) om en Joy Division- og The Stooges-elskende tenåringsgutt som prøver å oppfylle drømmen om å spille i band i en småby preget av traktorrånere, spritfyll og ulykkelige alenemødre. Han ble tildelt Bergen kommunes debutantpris under Raptus-festivalen i 2006, mens tredje og siste nummer av heftet vant Sproingprisen i 2008. Heftene ble samlet i boken Nebelgrad Blues: Traktorfuzz (2008) samtidig som historien ble avsluttet i boken Nebelgrad Blues: Eksossolo (2008). Sistnevnte ble tildelt Kulturdepartementets tegneseriepris.

Siden fulgte hittil tre bøker i serien Apefjes (2011–15, manus Tor Erling Naas), en miks av ungdomsroman og tegneserie, mens Lilleeng vendte tilbake på egen hånd med den 190 sider lange, dystopiske science fiction-tegneserieromanen Generator (2012), som i 2015 ble utgitt på spansk av det meksikanske forlaget Legión Comix.

I 2016 kom den 140 sider lange Mellom planeter, også det en science fiction-historie, mens Nagel (2018) er første bok i serien FNRZ, en actiontegneserie for yngre lesere, eller «underground comix for kids», som Jippi Forlag kaller det.

Lilleeng har også bidratt i antologier som Forresten, Tusj, Smult og festivalmagasinet til Komiksfest i Tsjekkia, samt illustrert bøker av Bjørn Arild Ersland og Julia Kahrs.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg