Sid Meier

Faktaboks

Sid Meier
Født
24. februar 1954

Artikkelstart

Sid Meier er en canadisk-amerikansk spilldesigner. Meier er kjent som en pioner innenfor simulator- og strategispillsjangeren. Han har vært sentral i utviklingen av flere innflytelsesrike spill, inkludert Pirates! (1987), Railroad Tycoon (1990) og Civilization (1991). I 1996 dannet han det amerikanske spillselskapet Firaxis Games, som fortsatt er en ledende utvikler av strategispill i dag.

Spillene til Sid Meier finner ofte sted i historiske settinger. Det trolig viktigste spillet hans, Civilization, kjennetegnes blant annet av at det fremmer et optimistisk syn på verden og menneskeheten. Civilization solgte svært godt og har blitt en stor og innflytelsesrik spillserie.

Mange av spillene til Sid Meier kjennetegnes ved at de inneholder navnet hans (f. eks. Sid Meier's Pirates!), noe som er uvanlig for spill. Dette, kombinert med spillenes suksess, har bidratt til at Meier har fått en stjernestatus i spillindustrien. Dette til tross for at han ikke har hatt en hovedrolle i utviklingen av flere av spillene som bærer hans navn, for eksempel Sid Meier's Colonization.

Les mer i Store norske leksikon

Litteratur

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg