Sheila Barth Stanford

Faktaboks

Sheila Barth Stanford

Sheila Barth Berntsen, Sheila Barth Sahl (2005–2019)

født:
13. juli 1974
Sheila Barth Stanford under en turnering i Andorra i 2013.

Sheila Barth Stanford er en norsk sjakkspiller. Hun ble Norges andre kvinnelige internasjonale mester (WIM) i 2004. Barth Stanford har spilt på det norske seniorlandslaget siden slutten av 1980-tallet, og har 3 EM og 12 OL-deltakelser for Norge, mer enn noen andre nålevende norske sjakkspillere. Hun har en dynamisk og aktiv posisjonell spillestil.

Barth Stanford har representert følgende norske klubber: Moss, Asker, Black Knights & White Widows, og nå Stjernen. Hun har deltatt på Askers lag i Europacupen i åpen klasse. Hun ble norgesmester for kadett (under 16 år) i åpen klasse i 1990, og har i tillegg en rekke gull fra NM for jenter. I 2019 ble hun nordisk mester for kvinner.

Barth Stanford er autorisert FIDE-trener og har siden 2014 arbeidet som sjakktrener og foredragsholder. Hun har vært aktiv i rekrutteringsarbeid og tok initiativet til Jentebrigaden. For dette fikk hun i 2009 Ungdommens Sjakkforbunds hederstegn i gull. I 2014 fikk hun også Norges Sjakkforbunds hederstegn i gull for sin innsats på landslaget.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg