Fotograf er Amir Khan, New York.

. Begrenset gjenbruk

Shabana Rehman Gaarder, bosatt i Oslo fra 1977, norsk stand up-komiker, tekstforfatter og foredragsholder. Utdanning: American Comedy Institute og Nordisk grunnfag. Hun har vært spaltist i VG, Henne og det danske dagbladet Information. P.t. spaltist i Aftenposten. Kommentator i Dagbladet 2000–07.

Shabana Rehman Gaarder har markert seg både på scenen, i radio og på fjernsyn, særlig i innvandrerspørsmål. Hun tar opp kontroversielle, ofte tabubelagte temaer i innvandrermiljøet og setter fokus på spenninger og fordommer mellom ulike kulturer i det norske samfunn. Blant opptredener kan nevnes «mullahløftet» og showet Shabana går på ski over Grønland. Også kjent for burleske politiske stunt som kroppsmalt med norsk flagg og rumpestuntet under Filmfestivalen i Haugesund i 2005.

Hun har bidratt til antologiene Fullt kaos fritt fram og Feminisjon (begge 2000) og hun har utgitt artikkelsamlingene (2002) og Mullaløft (2004). I Blåveis - min vei ut av volden (2009) skildrer hun egne erfaringer med overgrep og vold.

Shabana Rehman Gaarder ble tildelt Fritt Ords pris i 2002.

Anbefalt lenke

Kagge forlags forfatterside om Shabana Rehman Gaarder

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.