Sergio Agüero, argentinsk fotballspiller med posisjonen spiss for Manchester City og det argentinske landslaget.

Kjent for sin fart, kreativitet og gode avslutningsegenskaper. Agüero er ansett som en av de beste offensive spillerne i Premier League. Han er en sentral spiller for Manchester City og det argentinske landslaget.

Agüero startet sin fotballkarriere i klubben Independiente i hjemlandet Argentina. Han spilte på klubbens aldersbestemte lag og fikk sin førstelagsdebut som 15-åring. Han ble med det den yngste spilleren noensinne  i den argentinske toppdivisjonen. Han spilte for klubben i fire sesonger, og fikk sitt gjennombrudd i sesongen 2005/06 da han scoret 18 mål på 36 kamper.

Før sesongen 2006/07 ble Agüero hentet til den spanske klubben Atletico Madrid. Han ble raskt en fast del av førstelaget og var sentral da klubben vant Europaligaen og UEFA Super Cup i 2010.  Han spilte 234 kamper og scoret 101 mål for klubben. Agüero ble hentet til Manchester City i 2011.

Agüero fikk sin Premier League-debut mot Swansea og kronet debuten med to scoringer. Han imponerte i sin første sesong i klubben og var en fast del av førstelaget som vant Premier League sesongen 2011/12. Agüero har spilt 48 kamper og scoret 36 mål for City.

Agüero debuterte for det Argentinske landslaget i 2006. Han var sentral da Argentina vant U-20 VM i 2007. Han var turneringens toppscorer og ble kåret til turneringens beste spiller. I 2008 vant han OL-gull med U-23 landslaget, og han var med i Argentinas tropp til VM 2010. Agüero har spilt 36 landskamper og scoret 15 mål.

Agüero er svigersønnen til den tidligere fotballspilleren Diego Maradona.

• Les mer Agüero om på hans offisielle hjemmeside

• Følg Agüero på hans offisielle twitter profil

• Les mer om Agüero på Manchester City offiselle hjemmeside

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om artikkelen? Skriv her, så får du svar fra fagansvarlig eller redaktør.

Du må være logget inn for å kommentere.