Serena Maneesh

Artikkelstart

Serena Maneesh er et norsk rockeband som ble startet i Egersund i 1999 og siden ble basert i Oslo. Det ledes av låtskriveren, produsenten, gitaristen og vokalisten Emil Nikolaisen (tidligere i Silver og Loch Ness Mouse). De stavet først bandnavnet med bindestrek, altså Serena-Maneesh, og debuterte i 2002 med EP-en Fixxations.

På debutalbumet Serena-Maneesh (2005) var Nikolaisen og trommeslageren Tommy Akerholdt bandets eneste medlemmer. Deres musikalske stil shoegaze kjennetegnes av øredøvende volum, støyende gitarer, mye romklang og hviskende, melodiøs vokal. Debutalbumet ble kritikerrost i både Norge og utlandet, hvor Serena Maneesh spilte på store rockefestivaler. Nå var gruppa blitt utvidet med Nikolaisens søster Hilma Nikolaisen (bass), Ådne Meisfjord (keyboards) og Øyvind Sandsdalen (gitar).

Det skulle gå hele fem år før oppfølgeralbumet kom: No. 2: Abyss in B Minor (2010). I likhet med debuten ble det nominert til Spellemannprisen.

Emil Nikolaisen er også en anerkjent produsent, for blant annet Silver, amerikanske Woven Hand og sin søster Elvira Nikolaisen. I 2011 sluttet Akerholdt for å bli medlem av Turboneger. I 2015 samarbeidet Emil Nikolaisen med Todd Rundgren og Hans-Peter Lindstrøm på elektronikaalbumet Runddans. Hilma Nikolaisen har utgitt kritikerroste soloplater i 2016, 2018 og 2020.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg