Seremban

Artikkelstart

Seremban er en by i Malaysia, hovedstad i delstaten Negeri Sembilan, 53 kilometer sørøst for Kuala Lumpur og 30 kilometer fra vestkysten av Malayahalvøya. Byen har 620 100 innbyggere (2015). De tre største befolkningsgrupper er malayere (52,2 prosent), kinesere (24,2 prosent) og indere (15,8 prosent).

Faktaboks

Uttale
serembˈan
Også kjent som
tidligere Sungai Ujong

Næringsliv og transport

Seremban ble opprinnelig anlagt i 1870-årene i forbindelse med utvinningen av tinn. I dag er Seremban delstatens viktigste handelssenter. I elvedalen Linggi, hvor Seremban er lokalisert, produseres det blant annet gummi og palmeolje. Det er jernbaneforbindelse mellom Seremban og Kuala Lumpur.

Kultur og kunnskap

Seremban og delstaten for øvrig ble i det 15. århundre bosatt av minangkabauer fra den vestlige delen av den indonesiske øya Sumatra. Byens kultursenter gir et innblikk i delstatens kultur og historie, herunder minangkabau-kulturen. I byen er det et maritimt museum. Det er et privat medisinsk universitet i Seremban. I byen Kuala Pilak, 35 kilometer øst for Seremban, er det et teknologisk universitet, som har en avdeling i Seremban.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg