Senter for seniorpolitikk

Artikkelstart

Senter for seniorpolitikk er et kompetansesenter som arbeider for en god seniorpolitikk i privat og offentlig virksomhet. Til sammen er 26 organisasjoner, departementer og instanser tilsluttet senteret.

Faktaboks

Også kjent som
SSP

Senter for seniorpolitikk har fått i oppdrag av myndighetene å koordinere satsingen Nasjonalt krafttak for seniorpolitikk i arbeidslivet som skal få arbeidslivet til å legge til rette for at eldre arbeidstakere velger å fortsette i arbeid fremfor å pensjonere seg tidlig. Satsingen går ut på å synliggjøre «eldres ressurser og utviklingsmuligheter, utvikle et inkluderende og godt arbeidsmiljø for alle arbeidstakere i virksomhetene og etablere et utvidet samarbeid om seniorpolitikk mellom arbeidslivets organisasjoner og mellom organisasjonene og myndighetene.»

Historikk

Senter for seniorpolitikk ble startet i 1969 under navnet Fellesutvalget for forberedelse til pensjonsalder. Hensikten var å få flest mulig til å planlegge pensjonistlivet sitt. Fra 1990 ble arbeidsområdet utvidet til å gjelde seniorpolitikk. I 1994 skiftet organisasjonen navn til Senter for Senior Planlegging. Nåværende navn er fra 2001.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg