Segunda División B

Segunda División B er tredje nivå i den nasjonale spanske fotballigaen, under Primera og Segunda División. Segunda B har siden sesongen 1987/1988 bestått av fire avdelinger, med 20 lag i hver avdeling. De fire øverste lagene i hver avdeling møter ved sesongslutt hverandre til omspill om opprykk, som til slutt tilfaller vinneren av opprykksfinalen.

Regler

De 20 lagene i Segunda División B spiller i løpet av en sesong mot hverandre to ganger, en hjemmekamp og en bortekamp. Det deles ut tre poeng for seier, ett poeng for uavgjort og null poeng for tap. De fire lagene i hver avdeling som skaffer flest poeng i løpet av sesongen spiller omspill om opprykk, et omspill som består av to semifinaler og en finale. Vinneren av finalen rykker opp. De fire lagene med færrest poeng rykker ned til Tercera División.

To lag som ender på lik poengsum rangeres ut i fra innbyrdes oppgjør, først på poeng og deretter på målforskjell. Tre eller flere lag som ender på lik poengsum rangeres ut i fra innbyrdes oppgjør, basert på kriteriene 1) antall poeng, 2) samlet målforskjell, og 3) antall mål scoret. Hvis lagene fortsatt står likt, brukes deres totale målforskjell til å avgjøre vinneren, og hvis fortsatt likt er det deres totale antall scorede mål som avgjør vinneren. Hvis lagene fortsatt står likt rangeres de ut i fra Fair Play-reglene. Hvis lagene ennå står likt må de spille en avgjørende kamp på et nøytralt stadion.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg