Scott Dixon

Faktaboks

Scott Dixon

Scott Ronald Dixon

Født
22. juli 1980, Brisbane, Australia

Artikkelstart

Scott Dixon, racerkjører fra New Zealand. Dixon har vunnet fire mesterskap i CART- og IndyCar-seriene i USA, og er dermed den mest suksessrike ikke-amerikaner i IndyCar-racing i USA.

Dixon startet sin karriere med karting 1987, og vant senere i både Formel Vee og Formel Ford i New Zealand. I 1997 flyttet Dixon til Australia og her fant Dixon investorer som var villige til å satse penger på han. Dixon kunne ha satset på V8 Supercars, men ønsket å prøve lykken i USA og Indy Lights.

Scott Dixon fikk først kontrakt med Johansson Motorsports (drevet av tidligere Formel 1-kjører Stefan Johansson) i Indy Lights i 1999. Året etter kjørte Dixon for PacWest-teamet og vant serier overlegent. Dixon flyttet til CART-serien (fortsatt i PacWest) i 2001, og ble en umiddelbar suksess. Han vant sitt tredje løp, på Nazareth Speedway.

PacWest-teamet måtte av økonomiske grunner legge ned virksomheten i 2002, men Dixon ble tilbudt en tredje bil av Chip Ganassi. Denne kombinasjonen har vist seg å bli en langvarig og svært slagkraftig kombinasjon. Scott Dixon har til sammen 37 seire i CART/IndyCar, og dette har gitt fire mesterskap (2003, 2008, 2013 og 2015) og en seier i Indianapolis 500-løpet (2008).

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg