Scott Dixon, racerkjører fra New Zealand. Dixon har vunnet fire mesterskap i CART- og IndyCar-seriene i USA, og er dermed den mest suksessrike ikke-amerikaner i IndyCar-racing i USA.

Dixon startet sin karriere med karting 1987, og vant senere i både Formel Vee og Formel Ford i New Zealand. I 1997 flyttet Dixon til Australia og her fant Dixon investorer som var villige til å satse penger på han. Dixon kunne ha satset på V8 Supercars, men ønsket å prøve lykken i USA og Indy Lights.

Scott Dixon fikk først kontrakt med Johansson Motorsports (drevet av tidligere Formel 1-kjører Stefan Johansson) i Indy Lights i 1999. Året etter kjørte Dixon for PacWest-teamet og vant serier overlegent. Dixon flyttet til CART-serien (fortsatt i PacWest) i 2001, og ble en umiddelbar suksess. Han vant sitt tredje løp, på Nazareth Speedway.

PacWest-teamet måtte av økonomiske grunner legge ned virksomheten i 2002, men Dixon ble tilbudt en tredje bil av Chip Ganassi. Denne kombinasjonen har vist seg å bli en langvarig og svært slagkraftig kombinasjon. Scott Dixon har til sammen 37 seire i CART/IndyCar, og dette har gitt fire mesterskap (2003, 2008, 2013 og 2015) og en seier i Indianapolis 500-løpet (2008).

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.