Saupstad er en bydel i Trondheim, cirka 9 kilometer sør for sentrum. Saupstad er en stor bydel, og omfatter områdene Kolstad, Saupstad, Flatåsen, Huseby og Romolslia. Alle disse områdene var tidligere gårder i nordenden av gamle Leinstrand kommune, som i 1964 ble slått sammen med Trondheim.

Utbyggingen til det som etter hvert skulle bli Trondheims største drabantby startet på midten av 1960-tallet. Den dominerende delen av bebyggelsen består av lavblokker, men fra 1976 ble det også bygd rekkehus, i Romolslia også høyblokker.

Bydelen har flere skoler:

  • Saupstad skole (grunnskole, 1.–7. trinn)
  • Huseby skole (ungdomsskole, 8.–10. trinn). I tilknytning til skolen ligger også Husebyhallen (idrettshall) og Husebybadet (svømmeanlegg).
  • Tiller videregående skole

Saupstad senter er et bydelssenter med flere offentlig og private tjeneste, blant annet bibliotek og tannleger. Kolstad kirke, innviet 1986, er en moderne arbeidskirke.

Flerbrukshallen Kolstad Arena ligger på Saupstad, den er for øvrig hjemmearena for håndballklubbene Kolstad og Byåsen. Like i nærheten ligger også Kolstad idrettspark (fotball).

Saupstad skistadion ligger også i bydelen. Dette er et godt utgangspunkt for turer på ski, sykkel eller gåturer for hele Bymarka. Saupstad skistadion har også en skytebane spesielt beregnet for skiskyting, en rulleskiløype og en lang lysløype.

Kart

Saupstad
Saupstad
Av /Statens kartverk.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg