Saudi-Arabia hadde i 2006 en beregnet folkemengde på ca. 27 mill. I perioden 1994–2004 var befolkningstilveksten på 2,8 % årlig. Høye fødselstall (34 ‰) og lav dødelighet (4,7 ‰) har gitt en sterk naturlig befolkningsvekst og en svært «ung» befolkning; nesten 41 % av befolkningen er under 15 år. Forventet levealder er for kvinner 74 år, for menn 68 år.

Befolkningen er overveiende arabere samt et større innslag av afrikanere ved Rødehavet. Saudi-Arabia har i tillegg svært mange utenlandske arbeidere. Ved folketellingen i 2001 hadde ca. 1/4 av befolkningen utenlandsk statsborgerskap. Av disse var ca. 70 % menn og 30 % kvinner. De fleste kommer fra Egypt, India, Bangladesh, Pakistan, Filippinene og Palestina.

På grunn av de store ørkenområdene lever størstedelen (ca. 87 %) av befolkningen i byer og tettbebyggelser, særlig omkring hovedstaden og langs kysten ved Persiske bukt og langs kysten og i fjellene langs Rødehavet. De øvrige lever i spredt bosatte områder eller som nomader og halvnomader. Største byer (2005): hovedstaden Riyad med 4,1 mill., Jidda med 2,8 mill. og Mekka med 1,3 mill.

Offisielt språk er arabisk.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.