Santiago Bernabéu, tidligere spansk fotballspiller i Real Madrid, med posisjonen angriper. Han ble senere president i klubben i en 35 år lang periode, med stor suksess. 

Santiago Bernabéu var tilskuer på Real Madrids hjemmekamper som guttunge, og han debuterte for klubben som 17-åring. Bernabéu var angriper for Real Madrid fra 1912 til 1927, og lagkaptein i flere av disse årene. Han la opp som aktiv fotballspiller to år før Real Madrid ble med i den første utgaven av La Liga.

Frem til 1935 fortsatte Bernabéu, som hadde utdannet seg til advokat, å arbeide i Real Madrid, som direktør, assistenttrener og trener. Fra 1936 gikk han med i den spanske borgerkrigen på nasjonalistenes side.

Etter borgerkrigens slutt gikk han tilbake til arbeidet i Real Madrid, der han ble sentral i gjenoppbyggingen av klubben som nå lå i skyggen av byrival Atlético Aviación. I 1943 ble han klubbpresident, og den stillingen beholdt han frem til sin død i 1978. I løpet av denne tiden bygget han en helprofesjonell klubbstruktur, og fikk bygget både en ny stadion og et treningsanlegg. Stadion ble oppkalt etter Bernabéu og er fortsatt Real Madrids hjemmebane.

I løpet av Santiago Bernabéus lange periode som president vant Real Madrid en mengde store titler, blant dem 16 La Liga-titler, 6 Copa del Rey-titler og 6 Serievinnercup-titler.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om artikkelen? Skriv her, så får du svar fra fagansvarlig eller redaktør.

Du må være logget inn for å kommentere.