Santiago Bernabéu

Faktaboks

Santiago Bernabéu
Santiago Bernabéu de Yeste (fullt navn)
Født
8. juni 1895, Almansa (Spania)
Død
2. juni 1978, Madrid (Spania)

Artikkelstart

Santiago Bernabéu, tidligere spansk fotballspiller i Real Madrid, med posisjonen angriper. Han ble senere president i samme klubb i en 35 år lang periode, med stor suksess. Real Madrids hjemmebane, Santiago Bernabéu Stadium er oppkalt etter ham.

Karriere

Santiago Bernabéu var tilskuer på Real Madrids hjemmekamper som guttunge, og han debuterte for klubben som 17-åring. Bernabéu var angriper for Real Madrid fra 1912 til 1927, og lagkaptein i flere av disse årene. Han la opp som aktiv fotballspiller to år før Real Madrid ble med i den første utgaven av La Liga.

Frem til 1935 fortsatte Bernabéu, som hadde utdannet seg til advokat, å arbeide i Real Madrid, som direktør, assistenttrener og trener. Fra 1936 gikk han med i den spanske borgerkrigen på nasjonalistenes side.

Etter borgerkrigens slutt gikk han tilbake til arbeidet i Real Madrid, der han ble sentral i gjenoppbyggingen av klubben som nå lå i skyggen av byrival Atlético Aviación. I 1943 ble han klubbpresident, og den stillingen beholdt han frem til sin død i 1978. I løpet av denne tiden bygget han en helprofesjonell klubbstruktur, og fikk bygget både en ny stadion og et treningsanlegg. Stadion ble oppkalt etter Bernabéu og er fortsatt Real Madrids hjemmebane.

I løpet av Santiago Bernabéus lange periode som president vant Real Madrid en mengde store titler, blant dem 16 La Liga-titler, 6 Copa del Rey-titler og 6 Serievinnercup-titler.

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg