San Francisco internasjonale lufthavn

Artikkelstart

San Francisco internasjonale lufthavn er en sivil lufthavn for storbyområdet San Francisco i delstaten California, USA. Flyplassen ligger ca. 20 km sør for sentrum av byen, i nærheten av forstadene San Bruno og Millbrae. Lufthavnen er en viktig flyplass med forbindelser mellom innenrikstrafikk og internasjonale ruter til Asia og Europa.

Lufthavnen ble åpnet for trafikk i mai 1927, og het den gang Mills Field Municipal Airport, et navn den hadde inntil 1931 da den ble omdøpt til San Francisco Municipal Airport. Benevnelsen «municipal» ble i 1955 erstattet med «international».

I 1989 fikk lufthavnen utarbeidet en omfattende utviklingsplan som skulle vare i over 20 år, og føre til omfattende og mer eller mindre kontinuerlig utbygging, endring og modernisering. Under nittiårenes betydelige, økonomiske utvikling i USA og San Francisco-områdets såkalte «dot-com-utvikling», ble lufthavnen den sjette mest trafikkerte i verden.

Siden den økonomiske nedgangen begynte i 2001 har trafikken gått tilbake, og lufthavnen er ikke lenger blant de tjue mest trafikkerte i verden.

Lufthavnen har fire terminaler: Terminal 1, 2, 3 og Terminal International. I 2018 passerte totalt cirka 57,8 millioner passasjerer gjennom flyplassen.

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg