Sainte-Maure de Touraine, fersk og myk geitemelksost, chèvre, fra Touraine-provinsen i departementet Indre-et-Loire i Frankrike. Navnet har den fra byen av samme navn.

Osten ystes av upasteurisert geitemelk, har form som en tynn sylinder og har et karakteristisk halmstrå i midten. Hensikten er å holde den skjøre osten sammen. Den blir før modning dekket med en blanding av aske og salt, og lagres i fem til seks uker før salg.

Sainte-Maure de Touraine har en rund og balansert smak av salt, sødme og syrlighet, med hint av valnøtter. Osten har hatt den franske geografiske opprinnelsesbeskyttelsen AOC siden 1990 og tilsvarende fra EU (AOP) siden 1996.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om artikkelen? Skriv her, så får du svar fra fagansvarlig eller redaktør.

Du må være logget inn for å kommentere.