Sabima

Artikkelstart

Sabima er en norsk miljøorganisasjon som jobber for å stanse tapet av naturmangfold. Foreningen er en paraplyorganisasjon over de biologiske foreningene i Norge slik som Norsk ornitologisk forening, Norsk sopp- og nyttevekstforbund med flere.

Sabima ble stiftet 7. mai i 1996 og ble drevet frivillig de første årene før de fikk sin første ansatte. Navnet var en forkortelse for Samarbeidsrådet for biologisk mangfold.

Sabimas sekretariat består av biologer og naturforvaltere som sprer kunnskap om økologiske sammenhenger og foreslår politiske løsninger. De jobber opp mot politiske miljøer og forvaltningsmyndigheter, og andre med interesse for miljø- og natur. Målet er å sikre god forvaltning av biologisk mangfold så vi får en bærekraftig bruk av norsk natur og stanser tapet av naturmangfold.

For å øke kunnskapen om norsk natur jobber Sabima også med å samle informasjon om hvilke arter som finnes, og hvor. Det gjøres ved å øke omfanget og kvaliteten av naturkartleggingen som gjøres av frivillige i hele landet.

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg