SPAD S.VII, fransk jagerfly (biplan), et av de viktigste franske jagerfly brukt under den første verdenskrig, fløyet blant annet av det ledende franske flyveresset Georges Guynemer.

SPAD S.VII ble utviklet av Louis Bécherau og produsert av SPAD. Fløy første gang i juli 1916, satt i produksjon og levert fra slutten av samme år. SPAD S.VII ble under den første verdenskrig også brukt av Belgia, Italia, Russland, Serbia, Storbritannia og USA. Etter krigen også brukt av Estland, Hellas, Peru, Polen, Portugal, Romania, Thailand og Tsjekkoslovakia. I alt ble omkring 3500 SPAD S.VII produsert i Frankrike, i tillegg omkring 100 i Russland og omkring 120 i Storbritannia på lisens.

SPAD S.VII var utstyrt med en synkronisert 7,7 mm mitraljøse og en vannavkjølt Hispano-Suiza åttesylindret V-motor, opprinnelig en motor med en ytelse på 150 hk men erstattet med en kraftigere variant med en ytelse på 180 hk fra våren 1917. Vingespenn 7,82 m, lengde 6,08 m, lastet startvekt 705 kg, topphastighet 212 km/t ved 6560 fot (2000 m) (SPAD S.VII med 180 hk motor).

  • Davilla, Dr. James D. & Soltan, Arthur M.: French Aircraft of the First World War, Flying Machines Press, 2002

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.