SPAD S.VII

SPAD S.VII var et fransk jagerfly (biplan) brukt under første verdenskrig. Det var et av de viktigste franske jagerflyene, og var fløyet blant annet av det ledende franske flyveresset Georges Guynemer.

Historie

SPAD S.VII - utstilt ved National Museum of the U.S. Air Force.

.
Lisens: fri

SPAD S.VII ble utviklet av Louis Bécherau og produsert av SPAD. Flyet fløy første gang i juli 1916, og var satt i produksjon og levert fra slutten av samme år. SPAD S.VII ble under første verdenskrig også brukt av Belgia, Italia, Russland, Serbia, Storbritannia og USA, og etter krigen også brukt av Estland, Hellas, Peru, Polen, Portugal, Romania, Thailand og Tsjekkoslovakia. I alt ble omkring 3500 SPAD S.VII produsert i Frankrike, i tillegg omkring 100 i Russland og omkring 120 i Storbritannia på lisens.

Spesifikasjoner

SPAD S.VII var utstyrt med en vannavkjølt Hispano-Suiza åttesylindret V-motor, opprinnelig en motor med en ytelse på 150 hestekrefter men erstattet med en kraftigere variant med en ytelse på 180 hestekrefter fra våren 1917, og flyet var utrustet med en synkronisert 7,7-millimeter mitraljøse. Spesifikasjonene er for SPAD S.VII med 180 hestekrefter motor:

  • Vingespenn: 7,82 meter
  • Lengde: 6,08 meter
  • Topphastighet 212 kilometer i timen ved 6560 fot (2000 meter)
  • Lastet startvekt: 705 kilogram

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg