Sønderborg lufthavn, Sønderborg

Sønderborg lufthavn, Sønderborg. Sivil lufthavn for den danske byen Sønderborg, beliggende ca. 8 km nord for byens sentrum.

Lufthavnsområdet ble første gang tatt i bruk i 1950, av den danske luftfartsveteran Ingolf Nielsen, som startet og drev flyselskapet Cimber A/S frem til sin død. Selskapet eies i dag i størst grad av Nielsens etterkommere.

I 1966 inngikk flyselskapet et samarbeid med lokale myndigheter og bygget en ny rullebane med tilhørende driftsbygninger. Plasseringen er den samme i dag. Lufthavnens infrastruktur har mer eller mindre kontinuerlig gjennomgått utvidelser og modernisering siden.

I dag har lufthavnen ruteforbindelse til København lufthavn, Kastrup, som opereres av flyselskapet Danish Air Transport A/S. Lufthavnen er  i dag også hjemmebase for en større trafikkflygerskole, en vedlikeholdsorganisasjon for tyngre luftfart og et av Nordens største selskaper for drift av forretningsfly, som også har kontrakt for å dekke transportbehov med fly for den norske statsminister.

ICAO: EKSB

IATA: SGD

Rullebane:     14 / 32    1797 m

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om artikkelen? Skriv her, så får du svar fra fagansvarlig eller redaktør.

Du må være logget inn for å kommentere.