Rubem Fonseca er en brasiliansk forfatter. Fonseca er en av sitt lands fremste representanter for den postmodernistiske romanen. Han ble tildelt Camões-prisen i 2003, og romanen er oversatt til en rekke språk. En fortid som jurist og politimann har gitt stoff til flere av hans bøker. Scenariet er storbyen med sin voldelige, kaotiske, korrupte og hedonistiske  fremtoning. Det høye urbane aktivitetsnivået gjenspeiles i en ordknapp, refererende fremstilling som ofte støtter seg på vitenskapelige fakta, litteraturteori og sitater fra andre forfattere.

Hans første utgivelse var novellesamlingen  Os prisioneiros (1983), og han har fulgt opp med et stort antall romaner, såvel som filmmanuskripter. De mest kjente romanene er A grande Arte (1983), Bufo & Spallanzani (1986, norsk oversettelse i 1992) og Agosto (1990), en politisk reportasje om president  Getúlio Vargas  selvmord i 1954 som løper parallelt med en fiktiv  historie, men med overraskende overlappinger.

Fonsecas hittil siste publiserte verk er José (2011), Axilas e Outras Histórias Indecorosas (2011) og Histórias Curtas (2015).

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.