Rosthaug videregående skole ligger på Åmot i Modum i Buskerud. Den er en kombinert videregående skole med vel 700 elever fordelt på 10 utdanningsprogram.

Rosthaug videregående skole ble startet i 1981. Skoleåret 1982-83 ble nybygget tatt i bruk av 250 elever. Da den skoleåret 1984-85 skulle ta inn elever til grunnkurs for byggfag og trearbeid, hadde den ikke egnede lokaler på Rosthaug og måtte leie lokaler i den nedlagte Bonna skifabrikk ved Vassbotn i Geithus. Disse lokalene brukes i dag til opplæring innen bygg- og anleggsteknikk og treteknikk.

I 1992 fikk Rosthaug videregående skole ansvaret for undervisningen ved Hassel kretsfengsel i Skotselv (tidligere Hassel spesialskole).

I 2003 ble Buskerud videregående skole (som tidligere het Buskerud landbruksskole) slått sammen med Rosthaug videregående skole. Buskerud landbruksskole ble startet i 1912, etter at Buskerud fylke hadde kjøpt storgården Buskerud i 1910 og ført opp skolebygninger. Avdelingen har i dag utdanningsprogrammene naturbruk, teknikk og industriell produksjon og restaurant- og matfag.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om artikkelen? Skriv her, så får du svar fra fagansvarlig eller redaktør.

Du må være logget inn for å kommentere.