Rosthaug videregående skole ligger på Åmot i Modum i Buskerud. Den er en kombinert videregående skole med vel 700 elever fordelt på 10 utdanningsprogram.

Rosthaug videregående skole ble startet i 1981. Skoleåret 1982-83 ble nybygget tatt i bruk av 250 elever. Da den skoleåret 1984-85 skulle ta inn elever til grunnkurs for byggfag og trearbeid, hadde den ikke egnede lokaler på Rosthaug og måtte leie lokaler i den nedlagte Bonna skifabrikk ved Vassbotn i Geithus. Disse lokalene brukes i dag til opplæring innen bygg- og anleggsteknikk og treteknikk.

I 1992 fikk Rosthaug videregående skole ansvaret for undervisningen ved Hassel kretsfengsel i Skotselv (tidligere Hassel spesialskole).

I 2003 ble Buskerud videregående skole (som tidligere het Buskerud landbruksskole) slått sammen med Rosthaug videregående skole. Buskerud landbruksskole ble startet i 1912, etter at Buskerud fylke hadde kjøpt storgården Buskerud i 1910 og ført opp skolebygninger. Avdelingen har i dag utdanningsprogrammene naturbruk, teknikk og industriell produksjon og restaurant- og matfag.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.