Rosenvilde videregående skole

Rosenvilde videregående skole ligger på Kolsås i Bærum i Akershus. Skolen har vel 110 ansatte og 640 elever fordelt på utdanningsprogrammene studiespesialisering med formgivingsfag, helse- og oppvekstfag, restaurant- og matfag samt medie- og kommunikasjonsfag. I tillegg har skolen såkalte påbyggingsklasser.

Forløperen til Rosenvilde videregående skole var en husmorskole som Oslo Hjemmenes Vel startet i 1917 og drev fram til 1953, da Bærum kommune overtok den på leiebasis og gav den navnet Rosenvilde, Bærum kommunale husmorskole.

I 1967 ble skolen fylkeskommunal, og 10 år senere begynte byggingen av en ny skole som stod ferdig i august 1978. Etter årtusenskiftet meldte behovet seg for enda større lokaler, og i 2002 kunne skolen flytte inn i et nybygg, samtidig som man begynte rehabilitering av den gamle bygningsmassen. Da byggearbeidene var gjennomført, kunne skolen ta imot 560 elever.

Ifølge skolens hjemmeside har samarbeid og endringsvilje alltid kjennetegnet kulturen på skolen. Elevmedvirkning tas på alvor og er en viktig drivkraft for endring og utvikling. Ikke minst av den grunn ble Rosenvilde videregående skole skolen høsten 2007 utnevnt til demonstrasjonsskole av Utdanningsdirektoratet.

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg