Rondestveit rød
Rondestveit rød
Lisens: CC BY SA 3.0

Rondestveit er en norsk eplesort med opprinnelse fra Ulvik i 1870. Eplene er middels store med gulhvitt, mørt, litt fint og middels saftig kjøtt. Smaken er søt, særegen og med god aroma, og er egnet som bordfrukt.

Eplene modner i september og er holdbare til desember. Treet er av middels sterk vekst og blir middels stor, det bærer epler allerede etter 7-8 år og har en rik og regelmessig fruktsetting. Sorten er motstandsdyktig mot soppsykdommer.

Rondestveit har også en mutert variant med rødere epler som har navnet rondestveit rød.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg