Romney Marsh
Kirken Thomas a Becket, med en kjerne av tømmer fra 1200-tallet, var en gang sognekirke for den nå forsvunne landsbyen Fairfield. Den isolerte kirken er en av severdighetene på Romney Marsh.
Av .
Lisens: CC BY 2.0

Romney Marsh er et myrlendt område i det sørøstlige England, i grevskapene Kent og East Sussex, og har et areal på om lag 260 kvadratkilometer. Området strekker seg fra kystbyen Hythe i nord til odden Dungeness i sør.

Allerede i romersk tid ble deler av sumpområdet drenert, og det ble anlagt diker mot havet. På grunn av den isolerte beliggenheten var Romney Marsh et eldorado for smuglere fra 1600- til 1800-tallet.

I dag regnes Romney Marsh som noe av Storbritannias beste beiteland. Sauerasen Romney Marsh er kjent langt utenfor landets grenser for sin fine ullkvalitet, og er utbredt blant annet i Australia og New Zealand.

Romney Marsh er et populært reisemål, med varierte turveier, mange overnattingssteder, spennende severdigheter og minner om andre verdenskrig, flotte sandstrender og gode spisesteder. Området skjuler mange små landsbyer, de fire mest kjente er Dymchurch, Greatstone, St. Mary's Bay og St Mary in the Marsh.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg