Romain Grosjean, fransk/sveitsisk racerkjører (kjører med fransk lisens). Kjørte Formel 1 for Renault i andre halvdelen av sesongen 2009. Grosjean returnerte til GP2-klassen, hvor han hadde hatt en god del suksess tidligere. Han vant GP2-mesterskapet i 2011, og fikk igjen sjansen hos Renault (konkurrerer nå under navnet Lotus).

2012-sesongen bekreftet mye av det inntrykket mange hadde av Grosjean før sesongen. Han var rask, men gjorde for mange feil. Under Belgias Grand Prix på Spa-banen forårsaket Grosjean en masse-krasj, som resulterte i en løpsstraff (måtte stå over Italias Grand Prix). 2013-sesongen så en stekt forbedret utgave av Grosjean. En serie meget gode resultater (og få feil), særlig i andre halvdel av sesongen, ga til slutt en 7. plass i VM-sammendraget.

2014 ble et vanskelig år for Lotus og Romain Grosjean. En skuffende svak bil og mange tekniske problemer førte til at Grosjean endte på en 14. plass i VM. Sesongen 2015 var noe bedre, og Grosjean endte på 11. plass i VM. 

I 2016-sesongen kjørte Romain Grosjean for det nystartede Haas-teamet - Haas F1 Team, sammen med Esteban Gutiérrez. Etter en oppsiktsvekkende god start for det nye teamet, ble andre delen av sesongen skuffende, og Grosjean endte på 13. plass i VM.

Fakta (etter 2016-sesongen):

GP-fakta
GP-starter 104
GP-seire 0
Pallplasseringer 10
Pole-position 0
Raskeste rundetid 1
VM-poeng 316

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om artikkelen? Skriv her, så får du svar fra fagansvarlig eller redaktør.

Du må være logget inn for å kommentere.