Rolf Hochhuth, tysk dramatiker. Vakte enorm oppsikt med Der Stellvertreter (1963, norsk overs. Stedfortrederen, 1964), en kritikk av pave Pius 12s passivitet overfor jødeforfølgelsene under den annen verdenskrig. Senere skuespill er Soldaten (1967), med kritikk av Churchills holdning under krigen, Guerillas (1970), et drama om en amerikansk senators mislykkede forsøk på å bevare USAs konstitusjon, og Tod eines Jägers (1976), om Ernest Hemingways selvmord.

Romanen Eine Liebe in Deutschland (1979) og dramaet Juristen (1979) viser nazifortiden til veletablerte voktere av lov og orden i samtidens Vest-Tyskland (Filbinger-affæren). Stykkene Ärztinnen (1980) og Judith (1984) bekrefter Hochhuths rolle som en rigorøs moralist i nyere tysk litteratur. Wessis in Weimar (1993) behandler vanskelighetene med Tysklands gjenforening. Effis Nacht (1995), med Fontanes berømte roman Effi Briest som forbilde, er en gammel dames tilbakeblikk på sitt liv under siste krig. McKinsey kommt (2004) dreier seg om konsulentfirmaet McKinsey og den rasjonalisering og arbeidsløshet som følger i kjølvannet av globaliseringen.

I nesten hele sitt forfatterskap benytter Hochhuth seg av en strengt dokumentarisk form, og han er ofte blitt kritisert for sin manglende beherskelse av formelle ferdigheter som forfatter.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.