Robinsonekspedisjonen

Robinsonekspedisjonen, realityserie sendt på TV 3 siden 1999, den første på norsk fjernsyn. Deltagerne i konkurransen bor på en sydhavsøy med lite utstyr og mat og kjemper i første del av serien mot hverandre som to lag. I siste del blir lagene slått sammen; gjennom hele serien blir én av deltagerne stemt ut i hver episode.

Robinsonekspedisjonen er sendt i ni omganger på TV 3, 1999–2004 og 2007–09. Christer Falck, som vant det første året, har vært programleder siden 2000. Serien ble tildelt Gullruten som beste dokudrama 2000 og beste reality 2003.

Programformatet (Survivor) er skapt av den britiske TV-produsenten Charlie Parson (f. 1958) og eies av Castaway Television Productions. Serien ble første gang sendt i Sveriges Television 1997 (Expedition Robinson). Produsent var Strix Television, som også har produsert den norske serien. Formatet er solgt til over 45 land.

Robinson VIP

En egen fellesskandinavisk variant av serien ble sendt i 2005, der norske, svenske og danske kjendiser deltok. Dette programformatet er internasjonalt kjent som Celebrity Survivor.

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg