Robin van Persie, nederlandsk fotballspiller, med posisjonen spiss for tyrkiske Fenerbahce og det nederlandske landslaget.

Van Persie er med sine dribleferdigheter, gode skuddfot og målteft ansett som en av Europas beste angrepsspillere. Han er en sentral spiller for både klubb og landslag.

Van Persie startet sin seniorkarriere i Feyenoord. Han fikk sin debut som 17-åring i sesongen 2001/2002 og ble tildelt prisen for beste unge spiller i den nederlandske ligaen denne sesongen. Sesongen etter scoret han 16 mål på 28 kamper og etablerte seg som seniorspiller. Han spilte for Feyenoord i tre sesonger og vant UEFA-cupen i 2002 før han ble hentet av Arsenal i 2004.

Van Persie startet sin karriere som venstreving, men ble omskolert til spiss når han kom til Arsenal. Han debuterte mot Manchester United i FA Community Shield i August 2004. Tiden hans i Arsenal har vært preget av skadeproblemer, men de seneste sesongene har han vært skadefri og har etablert seg som en av ligaens beste spillere. Han ble toppscorer i Premier League sesongen 2011/2012. Som en del av Arsenal har han vunnet FA-cupen i 2005 og FA Community Shield i 2004.

Van Persie uttalte i juli 2012 at han ikke ville skrive under ny kontrakt med Arsenal. Etter åtte sesonger i klubben ble han hentet til rivalen Manchester United i august 2012. I sin første sesong bidro målmaskinen sterkt til at laget vant Premier League med sine 26 scoringer. I tre sesonger for klubben spilte han 105 kamper og scoret 58 mål. I 2015 gikk han over til det tyrkiske laget Fenerbahce.

Van Persie fikk sin internasjonale debut mot Romania i 2005 og har vært en fast del av landslaget siden. Han har spilt flere internasjonale mesterskap og står oppført med 98 landskamper og 49 mål per februar 2016. Han startet alle kampene under VM 2010, inkludert finalen hvor Nederland tapte mot Spania.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.