Roar Ræstad

Faktaboks

Roar Ræstad
Født
28. desember 1968

Artikkelstart

Roar Ræstad er en norsk lektor og kriminalforfatter, som debuterte som forfatter i 2014. Kriminalromanene hans er lagt til Trondheim i okkupasjonsårene. Ved siden av å være spennende historiske politiromaner, viser de god kunnskap om utfordrende forhold både for etterforskere og vanlige mennesker i en vanskelig tid.

I debuten Sovende hunder introduserer Ræstad politibetjent Gabriel Navarseth i Trondheimspolitiet. Året er 1942, og Navarseth befinner seg i en utsatt posisjon mellom norsk og tysk politi og mellom NS-tilhørighet og arbeid for motstandsbevegelsen. Også privat er utfordringene store. Umulige valg og store utfordringer under en brutal okkupasjonsmakt preger også de neste bøkene i serien – Elven (2016) og Ravnens time (2018).

I Ravnens time (2018) er historien kommet fram til sommeren 1943, og Navarseth får stadig større problemer med å drive et dobbeltspill på flere områder – mellom norsk politi og Gestapo, mellom NS-tilhengere og motstandsbevegelsen. At Henry Rinnan også dukker opp gjør ikke farlighetene mindre. Stilsikkert og med stor historisk kunnskap lykkes Ræstad med å formidle okkupasjonsårenes redsler og gru, samtidig som romanene omfatter etterforskning og oppklaring av vanskelige saker.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg