Roald Amundsen videregående skole

Roald Amundsen videregående skole (tidligere Oppegård videregående skole) ble etablert som Oppegård gymnas i 1970. I fem år leide skolen lokaler i Ingieråsen skole før den i august 1975 flyttet inn i ny bygning på Sofiemyr.

Skolens navn ble endret til Roald Amundsen videregående skole i 2012. Forslaget om navnebytte ble godt mottatt i lokalmiljøet ettersom Roald Amundsen bodde på Svartskog i Oppegård fra 1908 til han omkom og ble borte i 1928 (se «Italia»-ekspedisjonen). Det var særlig medlemmer i lokale idrettslag som ivret for navnebytte ettersom Amundsen hadde vært et aktivt medlem i de årene han bodde på Svartskog.

Roald Amundsen videregående skole legger i sin pedagogiske plattform vekt på blant annet internasjonalisering og tverrfaglighet under mottoet «forske og utforske.»

Skolen har i underkant av 500 elever og tilbyr utdanningsprogram for studiespesialisering og idrettsfag. Samtidig med navnebyttet ble russisk innført som et av fremmedspråkene ved skolen, som også har vennskapsskole i St. Petersburg

I perioden mai 2014 til februar 2016 ble skolen rehabilitert. Den fikk også et tilbygg som rommer et stort auditorium samt moderne arbeids-, gruppe- og klasserom.

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg