Roald Amundsen videregående skole

Roald Amundsen videregående skole (tidligere Oppegård videregående skole) ble etablert som Oppegård gymnas i 1970. I fem år leide skolen lokaler i Ingieråsen skole før den i august 1975 flyttet inn i ny bygning på Sofiemyr.

Skolens navn ble endret til Roald Amundsen videregående skole i 2012. Forslaget om navnebytte ble godt mottatt i lokalmiljøet ettersom Roald Amundsen bodde på Svartskog i Oppegård fra 1908 til han omkom og ble borte i 1928 (se «Italia»-ekspedisjonen). Det var særlig medlemmer i lokale idrettslag som ivret for navnebytte ettersom Amundsen hadde vært et aktivt medlem i de årene han bodde på Svartskog.

Roald Amundsen videregående skole legger i sin pedagogiske plattform vekt på blant annet internasjonalisering og tverrfaglighet under mottoet «forske og utforske.»

Skolen har i underkant av 500 elever og tilbyr utdanningsprogram for studiespesialisering og idrettsfag. Samtidig med navnebyttet ble russisk innført som et av fremmedspråkene ved skolen, som også har vennskapsskole i St. Petersburg

I perioden mai 2014 til februar 2016 ble skolen rehabilitert. Den fikk også et tilbygg som rommer et stort auditorium samt moderne arbeids-, gruppe- og klasserom.

 

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.