Ringhorne er et petroleumsfelt i norsk del av Nordsjøen, nord for Balder. Operatør er fra november 2017 Point Resources, før dette var Exxon Mobil Norge operatør. Feltet ble oppdaget i 1974, plan for utbygging og drift (PUD) ble godkjent 2000, og produksjonsstart var i februar 2003.

Feltet er bygd ut med en kombinert bolig-, bore- og brønnhodeinnretning, og et undervannsproduksjonsanlegg bestående av en havbunnsramme med en produksjonsbrønn og en vanninjeksjonsbrønn.

Produksjonen ledes via rørledninger til Balder og Jotun for ferdig prosessering. Den første av produksjonsbrønnene som ble boret på Ringhorne viste seg å være tørr, noe som er svært sjelden innen produksjonsboring.

Ringhorne Jura, petroleumsfunn nær Ringhorne, oppdaget 1977. Plan for utbygging og drift ble godkjent i 2003. Feltet er bygd ut med fem produksjonsbrønner og to vanninjeksjonsbrønner, ytterligere brønner vurderes. Boring gjøres fra Ringhorneplattformen.

Ringhorne Vest, petroleumsfunn nær Ringhorne, som ble oppdaget i 2003. Fritak for plan for utbygging og drift ble gitt i 2003, produksjonsstart var april 2004. Feltet er bygd ut med fem produksjonsbrønner boret fra Ringhorneplattformen.

Ringhorne Øst, petroleumsfunn nær Ringhorne, som ble oppdaget i 2003. Plan for utbygging og drift ble godkjent i november 2005, produksjonsstart var i mars 2006. Feltet er bygd ut med tre produksjonsbrønner boret fra Ringhorneplattformen. Utvinnbare reserver var pr. 2015 estimert til 15,7 mill. Sm3 olje og 0,3 mrd. Sm3 gass.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.