Reservasjonsregisteret

Artikkelstart

Reservasjonsregisteret er sentralt register over personer som har reservert seg mot direkte markedsføring (adressert reklame i posten eller telefonsalg), opprettet 1. januar 2001. Brønnøysundregistrene er ansvarlig.

Reservasjonen er personlig og gjelder ikke for andre i husstanden. Reservasjonen gjelder ikke henvendelser i forbindelse med opinions- og markedsundersøkelser eller et firmas markedsføring overfor sine kunder. Næringsdrivende virksomheter og andre juridiske personer kan ikke reservere seg i registeret. Den som skal drive direkte markedsføring, har plikt til å oppdatere sine adresselister slik at de samsvarer med Reservasjonsregisteret.

I 2019 hadde nærmere 2,1 millioner nordmenn reservert seg mot telefonsalg i Brønnøysundregistrene og nesten like mange har reservert seg mot henvendelser fra frivillige organisasjoner.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer (2)

skrev Lars Erik Schackt

Jeg var en av de som i møte med bl.a. Apenes og Seip om å opprette Reservasjonsregisteret. Som dataansvarlig i Sandberg Dir. Reklame var det en naturlig og delta i den opprettelsen. Tallene som det refereres til fra 2015 ser rimelige ut. Det jeg lurer på er når ble politiske partier fritatt for å måtte bruke dette registeret. Ref. til Ap's bruk av 500.000 adr. levert av IPER Konsument til bruk til å sende sms til disse personene. mvh Lars Erik Schackt

svarte Roger Pihl

Hei, det er et interessant og aktuelt spørsmål. Ifølge Forbrukerombudet er ikke dette i strid med lovverket: – Politiske budskap som dette omfattes ikke av den bestemmelsen vi har i lovverket. Loven regulerer rett og slett ikke budskap fra politiske partier, sier juridisk direktør i Forbrukerombudet Frode Elton Haug til VG 10. september 2017.

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg