Republikken Kongos flagg og våpen

Republikken Kongos flagg er i de populære panafrikanske fargene; grønt, gult og rødt.
Av .
Lisens: CC BY 2.0

Riksvåpenet ble gjeninnført etter systemskiftet i 1991.

.
Lisens: Begrenset gjenbruk

Artikkelstart

Republikken Kongos flagg er i de panafrikanske fargene – en gul, diagonal stripe som skiller en grønn trekant ved stangen fra en rød trekant ved flaggets ytterside.

Det nåværende flagget ble offisielt antatt allerede i 1958, men ble i 1970 skiftet ut med en rød duk, som oppe i venstre hjørne ved stangen var belagt med det marxistiske statsemblemet. Det gamle flagget ble tatt tilbake i 1991.

Riksvåpenet

Riksvåpenet er et gult skjold delt av en bølget grønn stripe, som symboliserer elven Kongo. Skjoldet er belagt med en stående rød løve som holder en fakkel i den ene forlabben. Over skjoldet er det en gullkrone med grønn pull og tagger formet som stiliserte trær, og med landets offisielle navn på randen. Skjoldholdere er to svarte elefanter med hvite konturer, som står på en rød plint ( i noen versjoner en tømmerstokk) omvunnet av et tekstbånd med mottoet Unité, travail, progrès ('Enhet, arbeid, fremskritt').

Våpenet ble fastsatt i 1963, men ble i 1969 erstattet av et emblem med kommunistiske symboler. Riksvåpenet ble gjeninnført etter systemskiftet i 1991.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg