Reprise er en film av Joachim Trier fra 2006. Den var hans debut som spillefilmregissør, etter manus av ham selv og Eskil Vogt. Filmen ble svært godt mottatt og vant en rekke priser både nasjonalt og internasjonalt, deriblant tre Amandapriser.

Sjanger

Filmen er karakterisert som neomodernistisk, med referanser til regissører som Alain Resnais og Michelangelo Antonioni. Den viser et alternativ til den klassisk fortellende filmens stramme dramaturgi og har en løsere og langt mer episodisk struktur.

Handling

Handlingen kretser rundt Philip (Anders Danielsen Lie) og Erik (Espen Klouman Høiner), som begge ønsker å bli forfattere. En fortellerstemme viser oss tilskuere ulike versjoner av hvordan fremtiden vil kunne fortone seg for de to. Videre følger vi Philip og hans psykologiske nedtur som ender med at han blir lagt inn på et mentalsykehus. Philips vei tilbake til virkeligheten utgjør filmens viktigste handlingstråd.

Andre roller i filmen ble spilt av Viktoria Winge, Christian Rubeck, Odd-Magnus Williamson og Pål Stokka. Foto var ved Jacob Ihre, og musikken ble komponert av Ola Fløttum og Knut Schreiner.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg