Renée Fleming

Faktaboks

Renée Fleming

Renée Lynn Fleming

Født
14. februar 1959, Indiana, Pennsylvania
Renée Flemming er en av vår tids ledende sopraner.
Av /IMG Artists/Decca.

Artikkelstart

Renée Fleming er en amerikansk sanger og omtales som en av vår tids ledende sopraner, som behersker hele omfanget fra koloratur til det lyrisk-dramatiske repertoaret.

Studier og karriere

Under sine innledende sangstudier var Fleming aktiv som jazz-sanger. Som Fulbright-stipendiat studerte hun blant andre med Elisabeth Schwarzkopf i Tyskland før hun fullførte sine studier ved Juilliard School of Music i New York.

I løpet av studietiden hadde hun flere opptredener ved mindre operascener. I 1988 vant hun i Metropolitan Opera Auditions og debuterte samme år som på Houston Grand Opera som Grevinnen i Figaros bryllup (Mozart), som er blitt en av hennes signaturroller.

Fleming har hatt en stor karriere ved blant annet Metropolitan-operaen, La Scala, Wiener Staatsoper og på Glyndebourne-festivalen. Hun hadde sin avskjedsforestilling som operasanger ved Metropolitan 13. mai 2017, og har senere opptrådt som konsertsanger og i musikaler.

Ved siden av sangkarrieren har Fleming påtatt seg en rekke pedagogiske lederverv ved blant annet John F. Kennedy Centre for Performing Arts, Lyric Opera of Chicago, og Carnegie Hall SongStudio.

Renée Fleming har utgitt en betydelig mengde CDer og mottatt en rekke priser.

I 2004 ga hun ut selvbiografien The Inner Voice: The Making of a Singer (Penguin).

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg