René Redzepi

Faktaboks

René Redzepi
Født
16. desember 1977, København

Artikkelstart

René Redzepi, dansk kokk. Redzepi er mest kjent for sitt arbeid på København-restauranten Noma, som siden åpningen har blitt meget anerkjent internasjonalt.

Noma

Noma åpnet i 2004, med Redzepi som sjefskokk. Menyen har fra starten av vært inspirert av den nynordiske bølgen, med fokus på kortreiste råvarer og rene smaker. Under Redzepis kreative ledelse tiltrakk Nomas kjøkken seg fort stor oppmerksomhet; restauranten ble tildelt to Michelin-stjerner i 2008, og ble kåret til verdens beste restaurant av Restaurant Magazine i 2010, 2011, 2012 og 2014.

Bakgrunn og historie

Redzepis far er av etnisk albansk opprinnelse og familien bodde i Makedonia frem til krigsutbruddet på 1990-tallet. Tilbake i morens hjemland Danmark arbeidet Redzepi tidlig i sin karriere for noen av de mest kjente restaurantene, og han har også hatt opphold på legendariske El Bulli i Spania og The French Laundry i California.

Redzepi var inne på nyhetsmagasinet Times liste over verdens 100 mest innflytelsesrike personer i 2012, og i 2008 ble han kåret til årets internasjonale kokk på en gastronomi-konferanse i San Sebastián.

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg