Regionsförvaltningsverket

Regionsförvaltningsverkets geografiske inndeling
Lisens: CC BY NC SA 3.0

Artikkelstart

Regionforvaltningsverk (RFV) er et regionalt embetsverk i Finland som ble opprettet i 2010 etter at lenene ble oppløst i 2009. Regionforvaltningsverket har ansvar for å iverksette, kontrollere og ha tilsyn med oppgaver i forbindelse med lovverket.

Arbeidsoppgavene er å sørge for grunnleggende rettigheter og rettssikkerhet, tilgang til grunnleggende tjenester, miljøvern, bærekraftig bruk av miljøet, nasjonal sikkerhet og et sunt og trygt bo- og arbeidsmiljø i regionene. Administrasjonen har også ansvar for juridisk kontroll og oppfølging.

Regionforvaltningsverkene

  • Regionforvaltningsverket i Lappland har administrasjonssenter i Rovaniemi og omfatter landskapet Lappland
  • Regionforvaltningsverket i Norra Finland har administrasjonssenter i Uleåborg og omfatter landskapene Norra Österbotten og Kajanaland.
  • Regionforvaltningsverket i Västra och Inre Finland har administrasjonssenter i Vasa og omfatter landskapene Birkaland, Mellersta Finland, Södra Österbotten, Österbotten og Mellersta Österbotten.
  • Regionforvaltningsverket i Östra Finland har administrasjonssenter i St. Michel og omfatter landskapene Södra Savolax, Norra Savolax og Norra Karelen.
  • Regionforvaltningsverket i Sydvästra Finland har administrasjonssenter i Åbo og omfatter landskapene Egentliga Finland og Satakunta.
  • Regionforvaltningsverket i Södra Finland har administrasjonssenter i Tavastehus, underkontor i Helsingfors og Kouvola og omfatter landskapene Nyland, Egentliga Tavastland, Päijänne-Tavastland, Kymmenedalen og Södra Karelen.
  • Åland er et selvstyrt landskap.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg