Regina er en by i Canada og hovedstad i provinsen Saskatchewan. Den har 215 196 innbyggere (2016), med storbyområdet 236 481 innbyggere (2016).

Byen er et viktig jernbaneknutepunkt. Den er sete for tjenesteytende næringer som betjener omkringliggende jordbruk og gass- og mineralutvinning, blant annet stor handel med hvete og andre jordbruksvarer. Regina har petroleumsraffinerier, stålindustri med mer. Byen er senter for finans og telekommunikasjoner. Regina har universitet og flere museer, blant annet sportsmuseum, naturhistorisk museum og politimuseum (for Royal Canadian Mounted Police). Flere av kultur- og kunnskapsinstitusjonene er plassert i tilknytning til Wascana Centre som er et stort parklandskap med en innsjø og elv i den sørlige delen av byen.

Stedet var opprinnelig kjent under navnet Oscana. Det ble hovedstad i Northwest Territories i 1882 og omdøpt til ære for dronning Victoria. Regina ble hovedstad i den nyopprettede provinsen Saskatchewan fra 1905. Mye av byen ble ødelagt av en syklon i 1912. 

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.