Regesta Norvegica er en publikasjon fra Kjeldeskriftfondet, under Kjeldeskriftavdelingen i Riksarkivet. Hensikten med Regesta Norvegica er å gi en kronologisk ordnet fortegnelse over alle kjente aktstykker til Norges middelalderhistorie. Det dreier seg om brev og andre dokumenter, bevarte og tapte, trykte og utrykte, som har med Norge, nordmenn og norske forhold å gjøre.

Verket gir korte sammendrag, det vil si regester, av innholdet i hvert aktstykke. Det gir opplysninger om datering og utstedelsessted, om oppbevaringssted, arkivsignatur og trykkested. Regesta Norvegica er dermed en samling regester eller sammendrag av middelalderdokumenter som har eller kan ha betydning for norsk historie i vid forstand.

Utgivelsen var opprinnelig planlagt av Gustav Storm. Første hefte, som gikk til 1263, utkom 1898; men Storms død 1903 hindret seriens fortsettelse. I 1965 ble prosjektet tatt opp igjen. Per 2017 består Regesta Norvegica av ti bind, og dekker perioden 822–1430. En elektronisk utgave utgis parallelt i et samarbeid mellom Riksarkivet og Universitetet i Oslo.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.